Awakened Mind Coaching

De Voordelen:

• Meer focus en efficiency bij alles wat je doet: Leer minder energie te verspillen en je beter te concentreren.

• Meer creativiteit: Leer je intuïtie en onderbewuste aan te spreken om tot creativiteit te komen in je denken.

• Meer ontspanning en goede nachtrust: Diepere ontspanning en mentale rust op ieder gewenst moment.

• Betere samenwerking: Een betere samenwerking tussen lichaam en geest.

• Per saldo een beter leven: Wereldwijd rapporteren cliënten een beter leven te ervaren na de inzet van deze vorm van Biofeedback.

• Inzicht in de huidige situatie: Door de EEG worden de hersengolven zichtbaar. De patronen met de uitleg geven een dieper inzicht in de bewustzijnstoestand.

• Creëren van het gewenste patroon: Afhankelijk van het doel, is er een gewenst patroon dat kan worden getraind.

• Het lichaam leert – Biofeedback: Bij ieder patroon horen ook subjectieve waarnemingen. Het lichaam leert hoe het een gewenste ‘staat’ zelf snel kan aannemen.

• Mind & Body Mastery: Meester over lichaam en geest. Via de geest kan het lichaam worden gemanipuleerd en omgekeerd.

• Reductie van ongewenste stress: Stress is niet hetzelfde als onder ‘druk’ staan of de wil hebben te presteren. Leer stress te reduceren.

De individuele vorm van Awakened Mind Training wordt ook wel Awakened Mind Coaching genoemd en is interessant voor ‘high performers’ als CEO’s / directeuren, managers, topsporters en voor een ieder die beroepsmatig bezig is met creativiteit, bewustzijnsontwikkeling, intuïtie, trance of flow zoals meditatie- of yoga docenten, mediums en muzikanten, schrijvers, kunstenaars etc.

Awakened Mind Coaching is een vorm van begeleiding (een methode) die erop gericht is je bewustzijnsstaat te ontwikkelen van een normale waaktoestand naar een Awakened Mind staat. In deze staat heb je direct toegang tot je onderbewuste, creativiteit en je intuïtie. Met speciale meditatie en visualisatietechnieken, het meten van de hersengolven en het trainen van het lichaam wordt deze staat bereikt. Weet je eenmaal hoe je daar komt en hoe dat voelt, kun je trainen daar sneller en vaker te komen.

De Awakened Mind staat is een hogere bewustzijnsstaat met een specifiek hersengolfpatroon. Maar deze vorm van Coaching leent zich ook uitstekend om de diepere staten te trainen. Voorbeelden van diepere bewustzijnsstaten zijn: de Meditatieve staat, Trance, Channeling etc. Alle hiergenoemde staten hebben specifieke patronen die te trainen zijn.

We hebben de ontdekking van het Awakened – Mind- hersengolfpatroon te danken aan de Britse psychobioloog en biofysicus C. Maxwell Cade. Hij deed deze ontdekking begin jaren 70. Anna Wise werkte nauw samen met Cade. Zij onderzocht later artiesten, componisten, dansers, uitvinders, wiskundigen en wetenschappers. Ook onderzocht ze CEO’s op de werkplek en directeuren van grote corporaties. Zij ontdekte dat de hersengolfpatronen van ‘high performance’, creativiteit en ‘peak experience’ dezelfde waren als de hersengolfpatronen van Yogi’s en Swami’s. Ze kwam er achter dat op het moment van inzicht; het ‘ah-ha’ moment of het ‘eureka’ moment de hersenen het Awakened Mind patroon lieten zien.

Awakened Mind Coaching wordt altijd in combinatie gedaan met het systeem en is in feite brainwave-training. De hardware en software laten duidelijk (middels de EEG) de specifieke bewustzijnsstaat zien op het scherm. Het is als een spiegel voor je mentale staat. Het is niet noodzakelijk te trainen met de zelf-trainingsoptie in het systeem maar dit kan natuurlijk wel.

Brainwave training is het trainen van de het brein door het trainen van de hersengolven. Door gebruik te maken van geavanceerde computertechnologie en software worden de hersengolven via EEG-meting zichtbaar. Het is mogelijk om de golven positief te beïnvloeden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren (dus ook zonder EEG) maar alle methoden maken gebruik van het zelflerende vermogen van de hersenen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk door dit aanpassingsproces stressklachten te laten afnemen, gemakkelijker een andere staat van bewustzijn te komen en/of de prestaties te verbeteren. Dit is natuurlijk afhankelijk van je gestelde doel. De EEG maakt het gemakkelijk om je doel te bereiken omdat je een ‘spiegel’ hebt om mee te trainen. (zie verder “Wat is EEG?” in het menu)

Brainwave training wordt tegenwoordig op verschillende manieren ingezet om de prestaties te verbeteren o.a. bij topsport. Maar ook Chirurgen gebruiken het bijvoorbeeld om hun concentratie te bevorderen. Dit wordt Peak Performance Training genoemd.

Managers en Corporate Executives gebruiken het om hun emotionele intelligentie te vergroten om op deze wijze verbeterde leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en time management te verbeteren. Dit wordt Business Performance Training genoemd.

Vele gebruiken het voor de persoonlijke ontwikkeling, om stress te verminderen en prestaties te verbeteren in specifieke omstandigheden. Brainwave training kan ook worden gebruikt als mentale begeleiding naar meditatieve en spirituele bewustzijnstoestanden zoals de Awakened Mind. Dit wordt Self Development Training genoemd.

In klinieken wordt het gebruikt bij neuropsychologie. Een beroemd voorbeeld is de Swingle Kliniek in de USA. Maar ook in Nederland is Neurofeedback als therapie erkend door het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Brainwave training wordt dus op verschillende wijze en in verschillende velden toegepast.

 Ik pas brainwave training toe in al dan niet in combinatie met coaching. Ik richt mij op Self Development en Business Performance Training. Dit is dus een echt andere manier van het gebruiken van de EEG dan de klinische Neurofeedback. Daarom houd ik een aantal contra-indicaties aan voor deze vorm van brainwave training. Deze contra-indicaties vind je ook hier en het is raadzaam deze door te nemen zodat je weet of deze manier van coachen geschikt is voor je. Uiteraard kun je ook coaching sessies zonder brainwave training boeken.