Wat is Awakened Mind Training?

Awakened Mind Training is een vorm van begeleiding (een methode) die erop gericht is je bewustzijnsstaat te ontwikkelen van een normale waaktoestand naar een Awakened Mind staat.

In deze staat heb je direct toegang tot je onderbewuste, creativiteit en je intuïtie. Je bereikt deze staat met speciale meditatie en visualisatietechnieken, het meten van de hersengolven en het trainen van het lichaam. Weet je eenmaal hoe je daar komt en hoe dat voelt, dan kun je trainen om daar sneller en vaker te komen.

De individuele vorm van Awakened Mind Training is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in bewustzijnsontwikkeling. Maar ook zeker voor ‘high performers’ als CEO’s, directeuren, managers, topsporters en voor iedereen die beroepsmatig bezig is met creativiteit, bewustzijnsontwikkeling, intuïtie, trance of flow zoals meditatie- of yoga docenten, mediums en muzikanten, schrijvers, kunstenaars etc.

De Awakened Mind staat is een hogere bewustzijnsstaat. Maar deze vorm van training leent zich ook uitstekend om de diepere staten te trainen. Voorbeelden van diepere bewustzijnsstaten zijn: de Meditatieve staat, Trance, Channeling etc. Alle genoemde staten hebben specifieke patronen die te trainen zijn.

De achtergrond van de Awakened Mind Methode

We hebben de ontdekking van het Awakened – Mind- hersengolfpatroon te danken aan de Britse psychobioloog en biofysicus C. Maxwell Cade. Hij deed deze ontdekking begin jaren 70. Anna Wise werkte nauw samen met Cade. Zij onderzocht later artiesten, componisten, dansers, uitvinders, wiskundigen en wetenschappers. Ook onderzocht ze CEO’s op de werkplek en directeuren van grote corporaties. Zij ontdekte dat de hersengolfpatronen van ‘high performance’, creativiteit en ‘peak experience’ dezelfde waren als de hersengolfpatronen van Yogi’s en Swami’s. Ze kwam er achter dat op het moment van inzicht; het ‘ah-ha’ moment of het ‘eureka’ moment de hersenen het Awakened Mind patroon lieten zien.

Awakened Mind Training wordt soms in combinatie gedaan met het systeem en is dan in feite Awakened Mind brainwave-training. De hardware en software laten duidelijk (middels de EEG) de specifieke bewustzijnsstaat zien op het scherm. Het is als een spiegel voor je mentale staat.

Awakened Mind training; wat levert het op?

• Meer focus en efficiency bij alles wat je doet: leer minder energie te verspillen en je beter te concentreren.

• Meer creativiteit: leer je intuïtie en onderbewuste aan te spreken om tot creativiteit te komen in je denken.

• Meer ontspanning en goede nachtrust: diepere ontspanning en mentale rust op ieder gewenst moment.

• Betere samenwerking: een betere samenwerking tussen lichaam en geest.

• Per saldo een beter leven: wereldwijd rapporteren cliënten een beter leven te ervaren na de inzet van deze vorm van Bio-feedback.

• Inzicht in de huidige situatie: door de EEG worden de hersengolven zichtbaar. De patronen met de uitleg geven een dieper inzicht in de bewustzijnstoestand.

• Creëren van het gewenste patroon: afhankelijk van het doel, is er een gewenst patroon dat kan worden getraind.

• Het lichaam leert – Bio-feedback: bij ieder patroon horen ook subjectieve waarnemingen. Het lichaam leert hoe het een gewenste ‘staat’ zelf snel kan aannemen.

• Mind & Body Mastery: meester over lichaam en geest. Via de geest kan het lichaam worden gemanipuleerd en omgekeerd.

• Reductie van ongewenste stress: stress is niet hetzelfde als onder ‘druk’ staan of de wil hebben te presteren. Leer stress te reduceren.


>> Lees meer over EEG en het trainen van hersengolven